Go to Top

Goed voornemen: jouw website in de Google-resultaten

Goed voornemen: jouw website in de Google-resultaten

Heb jij goede voornemens gemaakt voor jouw bedrijf? Of een lijst met uitdagende doelen voor 2015? En staat daar ook bij dat je meer klanten of een grotere afzet wilt? Zorg dan dat je online vindbaar bent. Zodat die nieuwe klanten jouw website in de Google-resultaten tegenkomen als ze naar jouw diensten of producten op zoek zijn.

Actuele en geoptimaliseerde (seo) website

Om online gevonden te worden is het belangrijk dat jouw site actueel is en geoptimaliseerd voor de zoekmachines. En zolang de site net nieuw is, is die natuurlijk actueel. Maar is die dat ook nog na 3, 6 en zelfs 12 maanden?

5 tips voor een vindbare website

Nu het nieuwe jaar nog helemaal open ligt voor alle nieuwe mogelijkheden is het een mooi moment om de website onder handen te nemen. Zodat die voor de komende tijd goed vindbaar is. Met de volgende 5 tips maak je jouw site weer aantrekkelijk voor de zoekmachines:

1. Update jouw portfolio: voeg de meest recente, meest veelzeggende of meest bijzondere klussen toe aan jouw online portfolio. Het zegt veel over wat jij doet en is dus altijd interessant voor potentiële klanten.

2. Voeg nieuwe testimonials toe; een tevreden klant is de beste ambassadeur. Heb je recent weer een mooi compliment ontvangen van een klant die je goed hebt kunnen helpen? Voeg het toe aan jouw site. Om je een indruk te geven; zo doe ik dat.

3. Schoon de site; staan er nog diensten of producten op die je niet meer aanbiedt? Haal ze eraf. Of staan er nog linkjes op die niet meer werken? Gooi ze dan zo snel mogelijk weg; 404-links worden door Google niet gewaardeerd.

4. Pas de title tags aan; konden deze tags altijd 70 tekens lang zijn, begin 2014 is dit aangepast tot een aantal pixels waardoor de tags die voorheen goed waren, nu worden afgekort door Google. Dit ziet er dan zo uit: title tag 70 karakters oud

Heb je een WordPress-site met de Yoast-plugin dan is het eenvoudig aan te passen. Deze plugin geeft namelijk direct aan wanneer de title tag te lang is. Heb je niet zo’n handig tooltje, ga dan naar deze online tool. Daar meet je snel of de door jou geschreven tag niet te lang is. En is de title tag weer goed, dan laat Google het zo zien:

title tag passend nieuw5. Plaats regelmatig nieuwe content; schrijf eens een blog of een nieuwe landingspagina. Net als met het portfolio en de testimonials zegt dit iets over wie jij bent, wat jij doet of wat jouw producten of diensten kunnen betekenen. En belangrijker; het is weer nieuwe content die voor nieuw verkeer naar jouw site zorgt.

Gevonden via Google

De meeste goede voornemens redden half januari niet maar seo webteksten die een website goed vindbaar maken, zijn essentieel voor elke ondernemer. Ga dus eens aan de slag met bovenstaande tips en plan elke maand een uurtje hiervoor in. Het is heel leuk om terug te kijken welke opdracht(en) je succesvol hebt afgerond, om complimenten van tevreden klanten te delen en het houdt je scherp. Ik zet het in ieder geval ook dit jaar weer in de agenda. Het afgelopen jaar heb ik nieuwe klanten erbij gekregen doordat ze mij vonden via Google. Ik vind het een mooi doel om dat ook in 2015 weer te laten gebeuren ;-)!

Veel succes en een succesvol, gelukkig en heel mooi 2015 gewenst!

Jolanda
, , , ,