Go to Top

Begrijpelijke webteksten zijn beter vindbaar

Begrijpelijke webteksten zijn beter vindbaar

Gebruik je moeilijke woorden om indruk te maken bij prospects? Of gewoon omdat het standaard is in jouw vakgebied, jargon dus? Doe dat dan niet op jouw website! Google denkt als jouw klanten. En als die jou niet begrijpen, begrijpt Google jou dus ook niet! Wat betekent dat je slecht vindbaar zult zijn in de zoekmachines.

7x beter vindbaar met duidelijke webteksten

Webteksten die bomvol jargon staan verschijnen in  slechts 8% van de zoekresultaten ten opzichte van teksten die gemiddeld scoren qua moeilijkheidsgraad (o.a. woordkeus en zinslengte) en in 59% van de resultaten getoond worden*.  Je bent dus 7x beter vindbaar online met webteksten die duidelijk zijn.

Schrijf webteksten die begrepen worden

Google vindt het belangrijk dat een site relevant is; een site waar mensen komen én even blijven. Want als ze niet meteen weg klikken, dan zullen ze het wel interessant vinden. De teksten moeten dus aanspreken en duidelijk zijn. Ofwel, begrijpelijke webteksten. Geen jargon dus.

Gebruik duidelijke taal

Hoe leg jij jouw verhaal uit aan jouw klanten? Hoe noemen zij jouw dienst, dat probleem dat je voor ze oplost of het product dat jij verkoopt? Als je daaraan denkt, dan is het ineens een stuk duidelijker. Je schrijft immers voor jouw doelgroep en jouw klanten. En dan vinden de zoekmachines je ineens een stuk interessanter!

Schrijf voor jouw klant, niet voor jouw concurrent

Indruk maken op jouw concurrenten  via een website heeft dus geen enkel nut. Waarom zou je dat ook doen? Zorg dat jouw klanten en prospects jouw verhaal begrijpen. Dan ben je onderscheidend en word je online gevonden. En dat is veel belangrijker toch?

Duidelijk, wel zo aantrekkelijk

Wil jij door jouw nieuwe klant gevonden worden? Wees dan aantrekkelijk. Niet door mysterieus, spannend of hoogdravend te doen. Geen aparte agenda’s maar open vizier. Gewoon duidelijk en klare taal. What you see is what you get, of beter, wat je leest is wat we doen. Precies dat. Wel zo duidelijk!

 

Succes!

Jolanda 

 

 

* Bron: Searchrank.com

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.